Om SUKRILI

Susanne Lilja är född och uppvuxen i Uppsala men har bott på västkusten sedan 1994. Hon bor och verkar i Askim där hon driver sitt  företag SUKRILI.

I askim har hon sin ateljé där hon gärna lägger många timmar på sina tavlor.

Hennes konst är abstrakt och inspirerad av verkstad och industri, hon använder sig av många olika metaller så som Aluminium, Zink, koppar, svartplåt, cortenplåt mfl som blandas vilt med betong och gips.Så får hon fram sin glädje i de olika materialen. 

Hon gillar kontrasten mellan den matta betongen och de olika blanka metallerna och framförallt att se när metallen som egentligen är ett platt och livlöst material, får liv och man upplever metallen i tavlorna och dess skiftningar på ett helt annat sättsätt med hjälp av olika belysning samt viken placering tavlorna har.

Susanne älskar att skapa sina tavlor och dem gör henne glad och sprallig och det hoppas hon kunna förmedla genom hennes tavlor.

Ibland får jag idéer till hur en tavla skall se ut då brukar jag skissa ner det och lägga det på idé torka högen om nu den dagen skulle dyka upp, jag gissar att det är samma för mig som för endel musiker att det bara kommer en melodi, idé och sen gäller det att fånga den så snabbt möjligast så den inte tonar ut, men det är ofta som en tavla bara växer fram och man får se hur det blir.

Metaller är känsligt material trots att det hårt, räcker det med en endaste litet sned drag eller att jag slinter med hammaren så är hela tavlan fördärvad det går inte att måla över eller rädda tavlan om det blir en liten miss, vilket gör det hela lite extra spännande.